Trim till elcykel från Yamaha

Polini HI-SPEED E-BIKE (Yamaha) PW/Syncdrive

POL-950.830.033 - Polini

Trim till elcyklar med motor från Yamaha. Höjer assisterade toppfarten på elcyklar med Yamahamotor från 25km/h till 50 km/h. 100% made in Italy

999.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar

Elektroniskt trim till elcykel (e-cyklar) med motor från Yamaha. Den senaste versionen av Yamahamotorn används bl.a. på elcyklar tillverkade av Haibike, Lapierre och Batavus. Jämför utseendet på bilderna med motorn på din cykel och maila oss gärna om du är osäker...

Syftet är att bättre utnyttja motorns potential genom att undgå begränsningen på 25 km/h och att göra så att motorn är aktiv ända upp till 50km/h.
Installationen är mycket enkel och hela monteringen tar endast några minuter med rätt verktyg. Ingreppet är helt osynligt och görs utan att yamahamotorn behöver öppnas då trimbox och kablar sitter inne i plastkåpan till vevhuset. Kontakterna på trimmet motsvarar originalkontakterna och har samma vattentäta skydd.

Inga inställningar behöver göras då trimboxen ställer in sig själv. Enheten får strömförsörjning via inkopplingen, så den behöver inget batteri.
Avstrypningsfunktionen kan enkelt inaktiveras genom att magneten som monteras på utsidan av kåpan tas bort. Magneten kan då fästas på utsidan av motorn.
Hastighetsmätaren kommer visa halva hastigheten när trimmet är monterad och aktit. Även trippmätaren kommer visa halva längden när trimmet är aktivt. För att veta aktuell hastighet och hur långt man åkt får man helt enkelt dubbla siffrorna som visas.

Montering av trim på elcykel med motor från YAMAHA

Bild 1 - Placera trimboxen och den svarta sensorn på den dubbelhäftande tejpen och skär ut så det matchar trimbox och sensor. Fäst sedan tejpen på trimbox och sensor.

Bild 2/3/4 - Demontering plastkåpa.

Bild 5 - Skruva upp och ta bort skruv A. Lossa på skruv B, men låt den sitta kvar.

Bild 6 - Placera trimmet enligt bilden med hjälp av den dubbelhäftade tejpen.

Bild 7- På motsatt sida av kåpan ska den svarta sensorn monteras med hjälp av dubbelhäftande tejpen.

Bild 8/9 - Koppla ur hjulsensorn och anslut trimboxen. Anslut kablarna enligt bild och se till att de sitter tight. För att aktivera trimmet sätts magneten på den svarta sensorn. För att avaktivera tas magneten bort.

OBS! – När mätardisplayen är på och trimmet är aktiverat med magneten kan siffror mellan 9-12 km visas på displayen i några få sekunder. Aktivering och avaktivering av trimboxen kan göras även när fordonet är på. Man behöver alltså inte stänga av elcykeln för att slå på eller av funktionen.

Hastighetsmätaren kommer alltid visa halva verkliga hastigheten när trimmet är aktivt, så för att veta aktuell hastighet med trimmet aktiverat får man helt enkelt dubbla visad hastighet.

Vissa elcyklar kommer inte kunna nå 50 km/h på grund av faktorer som t.ex. utväxling och annat som påverkar toppfarten.

OBS! Läs detta innan du köper eller installerar en trimbox på din elcykel

Tipsa

Tillbehör