SpeedBox B.Tuning 1.1 (Bosch) Smart System (BT)

SpeedBox 1.1 BT (Bluetooth) Bosch Smart - Trim till elcykel med motor från Bosch gen4 (Smart System).

3699.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-4 dagar

Information om SpeedBox B.Tuning 1.1 (Bosch) Smart System (BT)

Speedbox 1.1 BT (Bluetooth) trim till Bosch BES3 Gen.4 Smart System - SpeedBox 1.1 BT Unlimited till Bosch är en trimbox som tar bort assistansspärren vid 25 km/h.

Trimmet aktiveras med knappen för "walk-knappen" eller (+,-,+,-) på elcykelns kontrollenhet. När knappen tryckts visas 3.5 km/h i displayen, vilket innebär att trimmet är aktivt och att cykeln kommer assistera upp till 35 km/h*. Ytterligare ett tryck på "walk-knappen" visar 2.5 km/h, vilket innebär att SpeedBox är inaktiverad och att elcykeln fungerar precis som innan trimmet monterades.

*OBS! Rekommenderas ej att sätta en högre assisterad hastigheten än 35 km/h pga risken för felkoder.

Kompatibel med följande motorer (BES3):

  • Bosch Gen.4 (Smart System)
  • Bosch SX (Smart System)
  • Bosch BES3


OBS! Passar ej cyklar med Rim-Magnet!


Kompatibel med följande displayer:

  • KIOX 300
  • Intuvia 100
  • System Controller
  • LED Remote
  • Purion 200
  • Mini Remote
  • Speedbox App

Maxhastighet: obegränsad (Real Speed = Visar "riktig" hastighet. Läs mer nedan)
Aktivering: Via walk-knapp eller genom att trycka (+-+-) eller (-+-+).

OBS! Trimmet fungerar ej till följande:
-
Cyklar utrustade med ABS-bromsar.
- Motorer som går 45 km/h original.
- Cyklar med ventilmonterad magnet (Bosch Rim Magnet)
- Cyklar utrustade med fullt automatväxlade bakväxlar från NuVinci (Harmony).

 

OBS! Det är mycket viktigt att man efter en cykeltur låter cykeln göra en sk. "countdown", dvs. att den får vara påslagen tills hastighetsmätaren visar 0,0 km/h innan man stänger av systemet. När cykeln stannar kommer återstående tid till 0,0 stå i displayen. När mätaren visar 0,0 km/h kan man stänga av cykeln och den är redo för nästa trip!

 

OBS! Ska trimmet monteras på en helt ny cykel behöver cykeln köras minst 1 km otrimmad innan trimmet aktiveras.

Monteringsvideo SpeedBox SB 1.1 Bosch Performance Gen4 Smart System

 

Användning av Speedbox på Bosch Gen4 med Smart System

SpeedBox B.Tuning ger en unik anslutning av e-cykel och mobiltelefon och undertrycker hastighetsbegränsaren på din e-cykel. När den används visar displayen den verkliga hastigheten upp till 22,2 km/h. Efter att ha överskridit denna hastighet visas din faktiska hastighet på de två sista siffrorna på displayen.

Exempel:
- 22,3 motsvarar en hastighet på 23 km/h
- 23,1 motsvarar en hastighet på 31 km/h

Den faktiska hastigheten och andra kördata kommer att visas korrekt i vår SpeedBox-app - direkt på displayen på din telefon.


Hur fungerar SpeedBox 1.1 B.Tuning?

För att aktivera alla funktioner i SpeedBox korrekt, är det nödvändigt att gå in i menyn och byta till omkretsen av din cykel efter att ha slagit på elcykeln.

Detta tuning chip är också mycket lätt att kontrollera. Du kommer att aktivera SpeedBox 1.1 B.Tuning via mobilappen eller direkt på din elcykels kontrollenhet genom att aktivera WALK-hjälpfunktionen kort (håll ner "-"-knappen). Din e-cykelskärm kommer att visa ett värde på 3.5 km/h och från och med nu kommer du assistans till 35 km/h.

För att avaktivera tuning-chippet, aktivera WALK-hjälpfunktionen en kort stund igen (genom att hålla ned "-"-knappen). Din elcykelskärm kommer att visa ett värde på 2,5 km/h (1,6 mph) och hastighetsgränsen kommer att återställas till 25 km/h. Din elcykel kommer då att fungera som innan chipinstallationen.

SpeedBox är också designad för elcyklar som inte har WALK assist-funktionen aktiverad eller aktiverad. I detta fall kan du aktivera/avaktivera inställning genom att växla mellan två assistanslägen två gånger, d.v.s. genom att trycka på +-+- knapparna.

När du först öppnar SpeedBox-appen kommer du att bli ombedd att ange en ny PIN-kod. Denna PIN-kod kommer att begäras varje gång du öppnar SpeedBox-appen. När du har bekräftat PIN-koden kommer du att bli ombedd att ställa in ett tjänstlösenord. Ditt tjänstlösenord kommer att användas om du glömmer PIN-koden eller vill ändra den.

"Nedräkningsprocessen" kommer att fortsätta dold under laddningen, därför, om du laddar din e-cykel med ett anslutet batteri, kan du ignorera följande instruktioner. Om du behöver ta bort batteriet från din e-cykel för att ladda den, måste du vänta på att SpeedBox ska utföra "nedräkningen" efter turen. När du stoppar din elcykel kommer den pågående "nedräkningen" att indikeras av den ökande körtiden. När "nedräkningen" är klar, stannar körtiden och elcykeldisplayen visar korrekt tillryggalagd sträcka. Nedräkningsprocessen kan avbrytas genom att stänga av elcykeln eller genom att sätta igång, så det begränsar inte användningen av din elcykel på något sätt. Du måste dock fortfarande köra nedräkningsprocessen regelbundet för att förhindra att tuning detekteras.

 

Observera att användning av modiferade elcyklar är olagligt på allmän väg. Visa hänsyn till omgivning och medtrafikanter, följ trafikregler och använd hjälm!

OBS! Läs detta innan du installerar en trimbox på din elcykel

Tillbehör

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg: