Trimma lådcykel och lastcykel med elcykeltrim

Kan man trimma el lådcykel?

Hur fort kan man åka med trimmad lådcykel?

Finns trim till min lådcykel?

 

Har du en lastcykel eller lådcykel och känner att 25 km/h inte riktigt räcker till när du åker långa transportsträckor?

 

Kan man trimma el lådcykel?

Det går bra att trimma vissa lådcyklar och det första du ska kontrollera är vilken typ av motor din låd cykel har. Sitter motorn monterad mellan pedalerna (sk. centermotor eller mittmotor) är chansen stor att den går att trimma med våra produkter.

Bild som visar motor på lådcykel

 

Hur fort kan man åka med trimmad lådcykel?

Lastcyklar och lådcyklar är inte direkt byggda för höga hastigheter, men ibland kan man känna att lite snabbare än 25 km/h vore trevligt när man åker en lång rak transportsträcka. Vilken hastighet man kan nå beror på flera faktorer, dels hur fort man kan trampa, men även utväxling och hjulstorlek.

Enkelt kan man säga att den hastighet man hinner med att trampa i en nedförsbacke utan trim är den toppfart man kan få med trim monterat på plan mark. För högre hastigheter behöver man även byta drev.

Finns trim till min lådcykel?

För att undersöka det behöver du först ta reda på vilken motor lådcykeln har.

  1. Kontrollera var motorn sitter på lådcykeln. Sitter den monterad i något av hjulnaven har vi inte trim till den, men sitter motorn centermonterad (mellan pedalerna), så kan den gå att trimma.
  2. Undersök motorn och se om det finns någon information om tillverkare och modell på den.
  3. Kontrollera om din motortillverkare finns listad på Elcykeltrim.

Är du osäker på vilken motor din lastcykel har går det bra att fråga oss. Bifoga gärna länk till lådcykeln hos tillverkaren och ett par bra bilder på motorn, så snabbar det på svaret.