SpeedBox SB 3.0 (Bosch) Unlimit
4.8 5

SpeedBox SB 3.0 (Bosch) Unlimit

(5 recensioner)

SpeedBox 3.0 Bosch Unlimited! - Trim till elcykel med motor från Bosch generation 2-4. Assisterad maxfart upp till 99 km/h*

1899.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-4 dagar

Information om SpeedBox SB 3.0 (Bosch) Unlimit

Speedbox 3.0 trim till Bosch Active/Performance-Line (CX) MY2020 - SpeedBox 3.0 Unlimited till Bosch är en trimbox som höjer maxhastigheten på din elcykel till 99 km/h och även visar rätt hastighet i displayen! Det som sätter begränsningen är nu hur fort du kan trampa! Speedbox 3.0 kan även ställa assisterade maxfarten på 15, 20, 25, 30 eller 99 km/h!

Trimmet aktiveras med knappen för "walk-knappen" eller (+,-,+,-) på elcykelns kontrollenhet. När knappen tryckts visas 9.9 km/h i displayen, vilket innebär att trimmet är aktivt och att cykeln kommer assistera upp till 99 km/h*. Ytterligare ett tryck på "walk-knappen" visar 2.5 km/h, vilket innebär att SpeedBox2 är inaktiverad och att elcykeln fungerar precis som innan trimmet monterades.

*Observera att hastigheten 99 km/h är maximal toppfart och att den uppnådda toppfarten beror på cykeltyp, utväxling mm.

 

Passar till följande motorer:

  • Bosch Active (Gen.2)
  • Bosch Active / Active Plus (Gen.3)
  • Bosch Performance (Gen.2)
  • Bosch Performance CX (Gen.2 MY2015-2019)
  • Bosch Performance CX Gen.4 (MY2020)
  • Bosch Cargo Line

OBS! Passar ej till Bosch Smart (MY 2022)


Kompatibel med följande displayer:

KIOX, INTUVIA, NYON, PURION, COBI

Maxhastighet: obegränsad (Real Speed = Visar riktig hastighet)
Aktivering: Via walk-knapp eller genom att trycka (+-+-) eller (-+-+).

OBS! Trimmet fungerar ej till följande:
- motorer som går 45 km/h original.
- cyklar utrustade med fullt automatväxlade bakväxlar från NuVinci (Harmony).
Manuella NuVinci (Nfinity) ska dock fungera bra med trim.

 

Hur fungerar Speedbox 3.0?

Trimmet kan aktiveras direkt på cykelns display. Ett snabbt tryck på walkknapen visar ett värde av 9.9 km/h eller 2.5 km/h. 9.9 innebär att trimmet är aktivt och 2.5 innebär att trimmet är avslaget. Aktiveringen kan även göras genom att man trycker (+,-,+,-) på styrkontrollen.

Speedbox 3.0 har även ställbar maxfart som kan ställas genom att man ändrar assistansläge och sedan snurrar hjulet ett varv för varje hastighetsläge.

Först ändrar man mode i denna följd: Turbo - Sport - Tour - Eco - Tour - Sport - Turbo. Sedan snurrar man hjulet 360° och värdet 1,5 visas i displayen (15 km/h), ett varv till visar 2 km/h (20 km/h), 2,5 (25 km/h), 3,0 (30 km/h), 9,9 (99 km/h). Det senast valda värdet sparas om man inte ändrar igen inom 5 sekunder.

 

OBS! För motorer av generation 4 (MY2020 eller senare) är det viktigt att man efter en cykeltur gör en sk. "countdown" och låter cykeln vara påslagen tills hastighetsmätaren visar 0,0 km/h innan man stänger av cykeln. När cykeln stannar kommer återstående tid till 0,0 stå i displayen. När mätaren visar 0,0 km/h kan man stänga av cykeln och den är redo för nästa trip!

 

Instruktionsvideo SpeedBox SB 3.0 för Bosch

OBS! Ska trimmet monteras på en helt ny cykel behöver cykeln köras minst 1 km otrimmad innan trimmet aktiveras.

Monteringsvideo SpeedBox SB 3.0 Bosch Performance CX Gen 4

 

Monteringsvideo SpeedBox SB 3.0 Bosch Performance Gen 2

 

Monteringsvideo SpeedBox 3.0 Bosch Performance CX


Installation av SB 3.0 Bosch ACTIVE- / Performance-LINE

1, Koppla bort batteriet från din elcykel.
2, Lossa skruven på vänster sida av motorn och ta loss vevarmen (avdragare M22 gänga 1 mm).
3, Ta bort tre torxskruvar till motorkåpan och ta bort kåpan.
4, Koppla ur kontakten till hastighetssensorn och kontakten till displayen.
5, Anslut SpeedBox till de urkopplade kontakterna.
6, Koppla speedboxen enligt videon nedan till originalkontakterna.
7, Montera tillbaka motorkåpan och skruva tillbaka torxskruvarna.
8, Montera tillbaka vevarmen och dra åt armens centrumskruv.
9, Montera tillbaka batteriet på din cykel.

Användning av SpeedBox 3.0

1, Starta elcykeln.
2, Aktivering och avaktivering av trimmet görs med "walk-knappen" på styret, eller genom att trycka (- + - + eller + - + -).
3, När cykeln stängs av kommer trimmet alltid återgå till läge "av".
4, Ett snabbt tryck på "walk-knappen" kommer displayen visa 9.9 km/h. Trimmet är då aktivt och din cykel kommer assistera upp till 99 km/h.
5, Ännu ett tryck på Walk-knappen visar hastigheten 2.5 km/h vilket innebär att trimmet är avaktiverat och att elcykeln endast kommer hjälpa till upp till 25 km/h.

Observera att användning av modiferade elcyklar är olagligt på allmän väg. Visa hänsyn till omgivning och medtrafikanter, följ trafikregler och använd hjälm!

OBS! Läs detta innan du installerar en trimbox på din elcykel

Tillbehör

0
0

Recensioner

Mika

Har kört över 1500km utan ett enda problem! Det är Fantastiskt att slippa begränsningen,kör ofta runt 33-35 km i skogen kortare sträckor, kan köra ca 40 km lätt, maxar nästan 50km på 34T Drev....

2022-01-21
Mk

Hur enkelt som helst att montera, 100% värt pengarna.

2021-06-06
Ghost

Har köpt denna för några veckor sedan och den fungerar utan problem, installation var mycket enklare en vad man trodde . Mvh en glad E-biker 🤟

2020-09-03
Simon

Monterade denna på min active plus, gick på 15 minuter, behövde inte skruva av vevarmen. Kunde cykla bekvämt upp till 35 km/h, vid 40km/h började benen gå som trumpinnar. Bytte då till 44 tänders framdrev så nu kör jag bekvämt i 45. Byta drev var dock lite bökigare då det var offset på orginaldrevet på min cykel och det inte tycks finnas stora drev med offset. Gick dock att lösa genom att montera en spindel. Har ni frågor, maila till elcykeltrim, de har varit superhjälpsamma och svarat på mina frågor inom någon timme. Paketen har skickats samma dag som jag beställt.

2020-08-05
Scott

Utmärkt produkt som var lätt att montera. Bästa resultatet är en bättre karaktär på hjälpkraften som inte avslutas abrupt vid 25 kmh. Rekommenderas varmt.

2020-06-12

Skriv en recension om produkten

Betyg: