Polini HI-SPEED E-BIKE (BOSCH) CLASSIC+

Trim till elcykel med Bosch motorn Classic+. Höjer assisterade toppfarten på elcyklar med denna motor från 25km/h till 50 km/h. 100% made in Italy!

999.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-3 dagar
Art.no POL-950.830.030

Information om Polini HI-SPEED E-BIKE (BOSCH) CLASSIC+

Polini Trim till Bosch Classic

Denna motor sitter på många elcyklar med motor från Bosch som är tillverkade före 2014. Titta på produktbilderna ovan så ser du vilken motor detta trim passar till.

Syftet med trimmet är att bättre utnyttja motorns hela potential genom att undgå begränsningen på 25 km/h och att göra så att motorn är aktiv ända upp till 50km/h. Installationen är mycket enkel och monteringen tar endast några minuter med rätt verktyg. Ingreppet är helt osynligt och görs utan att motorn behöver öppnas då box och kablar sitter inne i plastkåpan till vevhuset. Kontakterna på boxen motsvarar originalkontakterna och har samma vattentäta skydd.

Inga inställningar behöver göras då trimboxen ställer in sig själv. Enheten får strömförsörjning via inkopplingen, så den behöver inget batteri.
Avstrypningsfunktionen kan enkelt inaktiveras genom att magneten som monteras på utsidan av kåpan tas bort. Magneten kan då fästas på t.ex utsidan av motorn.
Hastighetsmätaren kommer visa halva hastigheten när trimmet är monterad och aktiv. Även trippmätaren kommer visa halva längden när boxen är aktiv. För att veta aktuell hastighet och hur långt man åkt får man helt enkelt dubbla siffrorna som visas.

Passar till följande motorer (se bilder ovan):
Bosch Classic
Bosch Classic +

Installation av elcykeltrim på Bosch CLASSIC LINEBild 1 - Placera Hi-Speed-trimmet och den svarta sensorn på den dubbelhäftande tejpen och skär ut så det matchar box och sensor. Fäst sedan tejpen på trimbox och sensor.

Bild 6 - Montera av vevarmen (OBS! Detta kräver specialverktyg/avdragare M22 med 1mm gänga) och ta bort kedjeskyddet om det är monterat.

Bild 7 - Skruva av (OBS! Vänstergänga) plastlåset och ta bort plastkåpan.

Bild 8 – Koppla ur kontakten från Boschmotorn och anslut den till HI-Speed-trimmet (A); koppla sedan Hi-Speed-kontakten till Boschmotorn (B). Kontakterna har kopplingar så de endast kan anslutas på ett sätt.

Bild 9 – Tvätta bort damm och smuts från området på kåpan där trimboxen ska fästas, så att tejpen fäster ordentligt. Montera trimboxen mellan ribborna på kåpan. Fäst den svarta sensorn med hjälp av den dubbelhäftande tejpen på utsidan av kåpan där trimmet sitter monterat. För att aktivera trimmet sätts magneten på den svarta sensorn. För att avaktivera tas magneten bort.

Bild 10 – Montera tillbaka plastkåpan övriga delar och eventuellt kedjeskydd.

OBS! – När mätardisplayen är på och trimmet är aktiverad med magneten kan siffror mellan 9-12 km visas på displayen i några få sekunder. Aktivering och avaktivering av trimboxen kan göras även när fordonet är på. Man behöver alltså inte stänga av elcykeln för att slå på eller av funktionen. Hastighetsmätaren kommer alltid visa halva verkliga hastigheten när trimmet är aktivt, så för att veta aktuell hastighet med trimmet aktiverat får man helt enkelt dubbla visad hastighet. Vissa elcyklar kommer inte kunna nå 50 km/h på grund av faktorer som t.ex. utväxling och annat som påverkar toppfarten.

OBS! Läs detta innan du köper eller installerar en trimbox på din elcykel

Upptäck mer


0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg:


Tillbehör