Division Trim (Shimano Steps) EP6/EP801

Division Trim (Shimano Steps) EP6/EP801

Trim till elcykel med Shimano Steps EP801 och EP600 - Med denna så kommer din elcykel assistera även över 25 km/h!

2299.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-4 dagar
Art nr DIV-MBIQ-P801/600

Information om Division Trim (Shimano Steps) EP6/EP801

Trim till Shimano DU801 och DU600. Extremt litet trim som enkelt monteras under motorkåpan. Trimmet monteras som skarv/förlängning på hastighetssensorn och flyttar spärren för assistans vid 25 km/h till 34 km/h. Gränsen går att flytta (upp till max 50 km/h) men det rekommenderas ej pga. risk för felkoder.

Vid leverans är trimmet inställt på att vara konstant aktivt. Önskar man ändra detta följer man stegen på länken längre ner i texten.

Passar följande motorer (även med Di2 växelsystem):

  • Shimano Steps EP801
  • Shimano Steps EP801 RS
  • Shimano Steps EP600
  • Shimano DU-EP6

 

OBS! Trimmet fungerar ej till första versionen av EP8 (DU-EP800)

TIPS! För att trimmet ska fungera måste ACC-porten i motorn vara aktiv.
Vissa tillverkare har den inaktiverad från fabrik och då behöver man aktivera den i systemet.

 

Montering av trimsensor på Shimano Steps

Installationen görs genom att man ansluter trimmet som en skarv/förlängning på hastighetssensorn. Ena änden av trimmet kopplas till kontakten till motorn där hastighetssensorn satt. Andra änden av trimmet kopplas till själva hastighetssensorn. De lösa kablarna (röd och svart) kopplas till + och - för ACC i motorn.

VIKTIGT: Snurra alltid hjulet för hand efter monteringen och kontrollera att hastighetssignal visas innan du använder motorstöd. Visas ingen hastighet är något fel i kopplingen och då måste det åtgärdas innan cykeln används! Gör man inte detta kommer en felkod visas/registreras.

Guide för aktivering och inställning av trimmet (SETUP)

Trimmet är konstant aktivt vid leverans och assisterar till rekommenderade 34 km/h. Så länge man vill ha det så behöver man inte göra några inställningar. Assiterade gränsen kan flyttas, men det är inte rekommenderat och görs på egen risk.

Om systemet upptäcker trimmet visas felkod E295 och om denna visas måste trimmet justeras ner till max 34 km/h igen. Vid upprepade felkoder kan E299 visas och då kan motorn endst låsas upp av Shimano-verkstad/handlare.

OBS! Läs detta innan du monterar trim på din elcykel

Tillbehör

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg: