Egoing modellår

Hitta rätt årsmodell av egoing

För att montera trim på elcykel med motor från egoing är det viktigt att först kolla vilket modellår det är på motorn. Detta då de nyare MY2020 har en hastighetssensor (speed sensor) med fyra stift. För att veta säkert vilken version du har är det bästa att kontrollera kablarna och kabelförteckningen som finns innanför motorkåpan, men det finns dock snabbare sätt på egoing att undersöka detta (se nedan)...

 

Har du en egoing före 2020?

Mittmonterade motorerna från egoing har en delad kabel till hastighetssensorn vid bakhjulet. Genom att öppna den kontakten och kika så kan du enkelt se om din cykel ska ha trim för tre eller fyra stift.

egoing hastighetssensor med tre stift

Denna kontakt har tre stift och tillhör motorn tillverkad före 2019

Delningen för hastighetssensor hittar du längs svingen mellan motor och navet på bakhjulet. Öppna kontakten (OBS! Dra isär kontakten, vrid ej!) och se om det är en gul kontakt med tre stift, eller en blå kontakt med fyra stift. Ser motorn ut som på bilden ovan och du har en gul kontakt så har du motormodellen som släpptes före 2019.

Har du en egoing 2020 eller 2021?

egoing hastighetssensor med fyra stift

Ser din motor ut som denna och har en blå kontakt till hastighetssensorn så har du en egoing tillverkad 2020 eller 2021. Till den ska du ha trim för fyrstiftad hastighetssensor.

Kontakter i egoingmotorn

Bafang kabelförteckning

Har du tillgång till en avdragare för pedalarmen kan du även kontrollera modellen på motorn genom att öppna motorkåpan. Jämför kabelförteckningarna på bilderna nedan så ser du vilken som stämmer med din. Skillnaden ligger i hur kabeln till hastighetssensorn (Speed sensor) ser ut.

På motorer tillverkade fram till och med 2019 så har hastighetssensorn tre stift.

På motorerna tillverkade 2020 eller senare så har sensorn fyra stift.

Bafang kontakter

Har du en egoing 2021?

2021 finns Egoing i två olika versioner från olika motortillverkare. Ser din motor ut som denna har du en Egoing av årsmodell 2021.

Verktyg som behövs

Om inte ledtrådarna hjälper dig ta reda på rätt modellår på din egoing behöver du öppna motorn och kontrollera. För att öppna motorkåpan och kontrollera kontakten på motorn behöver man lossa pedalarmen och för att göra det behövs en avdragare.

 

Välj rätt trim till egoing

När du tagit reda på om din hastighetssensor har tre eller fyra stift kan du välja trim till din egoingmotor. Trimmen till egoing hittar du på denna länk

produkter i denna guide