Polini HI-SPEED E-BIKE (Brose)

Trim till elcykel med motor från Brose. Höjer assisterade toppfarten på elcyklar med denna motor från 25km/h till 50 km/h. 100% made in Italy!

1099.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-4 dagar
Art.no POL-950.830.034

Information om Polini HI-SPEED E-BIKE (Brose)

Polini trim till elcykel med Brosemotor - Trimmet tar bort spärren vid 25 km/h och gör så motorn hjälper till ända upp till 50km/h! Installationen är enkel och monteringen tar endast några minuter med rätt verktyg. Ingreppet är helt osynligt och görs utan att själva motorn behöver öppnas då box och kablar sitter inne i plastkåpan till vevhuset.

Inga inställningar behöver göras då trimmet ställer in sig själv. Enheten får strömförsörjning via inkopplingen, så den behöver inget batteri. Avstrypningsfunktionen kan enkelt inaktiveras genom att magneten som monteras på utsidan av kåpan tas bort. Magneten kan då fästas på t.ex. utsidan av motorn. Hastighetsmätaren kommer visa halva hastigheten när trimmet är monterat och aktivt. Även trippmätaren kommer visa halva längden när trimmet är aktiverat. För att veta aktuell hastighet och hur långt man åkt får man helt enkelt dubbla siffrorna som visas.

Monteringsanvisning för Polini trimbox på BROSE

Klicka här eller på bilden för att se större bild!

Bild 1 - Montera bort vevarmen med avsett verktyg (avdragare) och ta bort skyddskåpan på motorn.
Bild 2 - Koppla ur kabeln till hjulsensorn.
Bild 3 - (OBS! var försiktig) Klipp bort det svarta ytterskalet till röd-svarta kabeln med en liten sax.
Bild 4 - Kontrollera noga att inte den röda eller avrta kabeln skadats från förra punkten.
Bild 5 – Kapa röda och svarta kabeln enligt bilden och skala ca 0,5 cm.
Bild 6 - Trä över krymplangarna på kablarna och se till att du har ca 5 mm skalad kabel på trimboxen.
Bild 7 - Kablarna kan antingen lödas ihop eller kopplas med de medföljande "kontakterna" anväd ett avsett verktyg för att nypa ihop kontakterna på kablarna.
Bild 8 - Koppla ihop kablarna enligt färgerna på bilden. De röda och svarta kablarna från trimboxen ska anslutas till motsvarande färger på hjulsensorn.
De gula kablarna från trimboxen kopplas till svart och röd kabel från motorn (de som ursprungligen gick till sensorn). Det spelar ingen roll vilken av de gula kablarna som kopplas till röd eller svart.
Bild 9 - Använd en värmepistol för att krympa krympslangen över kontakter.
Bild 10 - Rengör ytan där boxen ska fästas och fäst den med medföljande tejp.
Bild 11 - Tejpa fast den svarta sensorn på utsidan av kåpan på motsvarande plats som boxen men på andra sidan kåpan.


OBS! – När mätardisplayen är på och trimmet är aktiverat med magneten kan siffror mellan 9-12 km visas på displayen i några få sekunder. Aktivering och avaktivering av trimboxen kan göras även när fordonet är på. Man behöver alltså inte stänga av elcykeln för att slå på eller av funktionen. Hastighetsmätaren kommer alltid visa halva verkliga hastigheten när boxen är aktiv, så för att veta aktuell hastighet med trimboxen aktiverad får man helt enkelt dubbla visad hastighet. Vissa elcyklar kommer inte kunna nå 50 km/h på grund av faktorer som t.ex. utväxling och annat som påverkar toppfarten.

Länk till manual och monteringsanvisning

Observera att användning av modiferade elcyklar är olagligt på allmän väg.
Visa hänsyn till omgivning och medtrafikanter, följ trafikregler och använd hjälm!

OBS! Läs detta innan du monterar trim på din elcykel

Tillbehör

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg: