SpeedBox SB 1.0 (Bosch) Smart System

SpeedBox 1.0 Bosch Smart - Trim till elcykel med motor från Bosch gen4 (Smart System).

2499.00 kr
I lager   Leveranstid: 1-4 dagar

Information om SpeedBox SB 1.0 (Bosch) Smart System

Speedbox 1.0 trim till Bosch Gen4 Smart Syatem - SpeedBox 1.0 Unlimited till Bosch är en trimbox som tar bort spärren för assisterad maxhastighet! Det som sätter begränsningen är nu hur fort du kan trampa.

Trimmet aktiveras med knappen för "walk-knappen" eller (+,-,+,-) på elcykelns kontrollenhet. När knappen tryckts visas 9.9 km/h i displayen, vilket innebär att trimmet är aktivt och att cykeln kommer assistera upp till 99 km/h*. Ytterligare ett tryck på "walk-knappen" visar 2.5 km/h, vilket innebär att SpeedBox är inaktiverad och att elcykeln fungerar precis som innan trimmet monterades.

*Observera att hastigheten 99 km/h är maximal toppfart och att den uppnådda toppfarten beror på cykeltyp, utväxling mm.

Kompatibel med följande motorer:

  • Bosch Gen.4 (Smart System)


Kompatibel med följande displayer:

  • KIOX 300
  • Intuvia 100
  • (Bosch App)


Maxhastighet: obegränsad (Real Speed = Visar "riktig" hastighet. Läs mer nedan)
Aktivering: Via walk-knapp eller genom att trycka (+-+-) eller (-+-+).

OBS! Trimmet fungerar ej till följande:
- Cyklar utrustade med ABS-bromsar.
- Motorer som går 45 km/h original.
- Cyklar med ventilmonterad magnet (Bosch Rim Magnet)
- Cyklar utrustade med fullt automatväxlade bakväxlar från NuVinci (Harmony).

 

OBS! Det är mycket viktigt att man efter en cykeltur låter cykeln göra en sk. "countdown", dvs. att den får vara påslagen tills hastighetsmätaren visar 0,0 km/h innan man stänger av systemet. När cykeln stannar kommer återstående tid till 0,0 stå i displayen. När mätaren visar 0,0 km/h kan man stänga av cykeln och den är redo för nästa trip!

 

OBS! Ska trimmet monteras på en helt ny cykel behöver cykeln köras minst 1 km otrimmad innan trimmet aktiveras.

Monteringsvideo SpeedBox SB 1.0 Bosch Performance Gen4 Smart System

 

Användning av Speedbox på Bosch Gen4 med Smart System

SpeedBox 1.0 gör att du kan undvika hastighetsbegränsaren på din elcykel. När den är aktiv visar displayen den verkliga hastigheten upp till 22,2 km/h. Efter att ha överskridit denna hastighet visas din faktiska hastighet på de två sista siffrorna på displayen.

Exempel:
- 22,3 motsvarar en hastighet på 23 km/h
- 23,1 motsvarar en hastighet på 31 km/h

Tips: Om du vill se korrekt hastighet och all kördata i realtid rekommenderar vi att du istället väljer SpeedBox 1.0 B.Tuning för Bosch - du kan då se de verkliga värdena i SpeedBox-appen - direkt på telefonens display.

 

Hur fungerar SpeedBox 1.0?

För att aktivera alla funktioner i SpeedBox korrekt är det nödvändigt att gå in i menyn efter den första starten av e-cykeln efter triminstallationen och ställa in rullomkretsen på din cykel.

Du kommer att aktivera SpeedBox 1.0 tuning chip direkt på din e-cykels kontrollenhet genom att aktivera WALK assist funktionen kort (håll ned "-" knappen). Din e-cykelskärm kommer att visa ett värde på 9,9 km/h (6,2 mph) och från och med nu kommer du att kunna cykla i obegränsad hastighet.

För att avaktivera tuning-chippet, aktivera WALK-hjälpfunktionen en kort stund igen (genom att hålla ned "-"-knappen). Din elcykelskärm kommer att visa ett värde på 2,5 km/h (1,6 mph) och hastighetsgränsen kommer att återställas till 25 km/h. Din elcykel kommer då att fungera som innan chipinstallationen.

SpeedBox är också designad för elcyklar som inte har WALK assist-funktionen aktiverad eller aktiverad. I detta fall kan du aktivera/avaktivera inställning genom att växla mellan två assistanslägen två gånger, d.v.s. genom att trycka +-+- på knapparna.

"Nedräkningsprocessen" kommer att fortsätta dold under laddningen, därför, om du laddar din e-cykel med ett anslutet batteri, kan du ignorera följande instruktioner. Om du behöver ta bort batteriet från din e-cykel för att ladda den, måste du vänta på att SpeedBox ska utföra "nedräkningen" efter turen. När du stoppar din elcykel kommer den pågående "nedräkningen" att indikeras av den ökande körtiden. När "nedräkningen" är klar, stannar körtiden och elcykeldisplayen visar korrekt tillryggalagd sträcka. Nedräkningsprocessen kan avbrytas genom att stänga av elcykeln eller genom att sätta igång, så det begränsar inte användningen av din elcykel på något sätt. Du måste dock fortfarande köra nedräkningsprocessen regelbundet för att förhindra att trimningen upptäcks.

 

Observera att användning av modiferade elcyklar är olagligt på allmän väg. Visa hänsyn till omgivning och medtrafikanter, följ trafikregler och använd hjälm!

OBS! Läs detta innan du installerar en trimbox på din elcykel

Tillbehör

0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Skriv en recension om produkten

Betyg: